Dé schoorsteenveger uit de buurt van Meppel.

Wij maken uw schoorsteen weer brandschoon


Klik hier voor een

gratis offerte, of afspraak

Helder Snijder Schoorsteenveegbedrijf heeft al jarenlang ervaring in het schoonmaken, inspecteren, repareren en renoveren van schoorstenen in de omgeving van Meppel. Zowel particulieren als bedrijven hebben wij van een schone en goede schoorsteen voorzien. Wij hebben hierbij de beschikking over een sterk team van erkende en gediplomeerde schoorsteenvegers.

Inspectie en onderhoud


U kunt ons inschakelen voor de periodieke inspectie van uw schoorsteen of kachel. Waar nodig zullen wij onderhoudsactiviteiten verrichten. Hierbij kunt u denken aan het reinigen van alle soorten en maten rookkanalen en het verbeteren van slecht trekkende schoorstenen. Op deze manier zorgt Helder Snijder Schoorsteenveegbedrijf ervoor dat u veilig rond het haardvuur of de kachel kunt blijven zitten.

Helder Snijder Schoorsteenveegbedrijf beschikt over een ladderrol. Een ladderrol is speciaal ontworpen voor het gebruik op rieten daken. Uw voordeel? Er komen geen laddersporen in het rieten dak. Met een ladderrol is het voor de schoorsteenveger een stuk efficiënter werken. Dit komt de kwaliteit en snelheid van het werk ten goede. En dat merkt u.

Inspectie na schoorsteenbrand

Wanneer de brandweer bij de brand aanwezig was hebt u waarschijnlijk een stookverbod gekregen. Dit betekent dat u niet meer mag stoken tot er een controle van het rookkanaal is geweest. Ook wordt Helder Snijder Schoorsteenveegbedrijf vaak ingeschakeld voor een (video) inspectie van het rookkanaal na schoorsteenbrand. Hierbij wordt de binnenkant van het rookkanaal met een camera gecontroleerd op scheuren en lekkages. Om een eventueel stookverbod op te kunnen heffen wordt een inspectie meestal verplicht door de brandweer. Doorgaans wordt de inspectie van het rookkanaal en eventuele reparatie na schoorsteenbrand vergoed door de brandverzekering. Neem voor de zekerheid wel even contact op met uw verzekering of dit inderdaad het geval is.

Installatie en renovatie

Uiteraard voorzien wij ook in de installatie van verschillende systemen die komen kijken bij een schoorsteen, zoals trekverbeterende kappen of roestvrijstalen schoorsteenvoeringen. Daarnaast installeren en renoveren wij gaskachels, houtkachels, pelletkachels, (ook op cv) houtgestookte cv’s en open haarden.

Nieuwbouw

Mocht u een nieuw huis gekocht hebben en dit willen voorzien van de benodigde gezelligheid, ook dan kan Helder Snijder Schoorsteenveegbedrijf wat voor u betekenen. We installeren graag voor u de nodige voorzieningen voor kachel of open haard. Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

Schoorsteenkappen

Een schoorsteenkap geeft uw woning net dat extra beetje uitstraling. Landelijk of juist modern, alle stijlen zijn mogelijk. De kappen hebben ook zeker een praktisch nut. Met een schoorsteenkap voorkomt u vochtproblemen aan uw rookkanaal. Bovendien houdt een kap de wind buiten. Voor de opmeting tot de plaatsing van schoorsteenkappen kunt u terecht bij Helder Snijder Schoorsteenveegbedrijf.

Vonkenvangers

Onze RVS vonkenvangers hebben een wind en waterkering. Ze voldoen aan de eisen van verzekeraars. Elke vonkenvanger is voorzien van een normblad, die u ter goedkeuring kunt voorleggen aan uw verzekering. De vonkenvangers hebben een veeg- en inspectieluik. Zo kunnen werkzaamheden aan de schoorsteen eenvoudig uitgevoerd worden. Let op: een vonkenvanger is verplicht wanneer u een rieten dak heeft!
Wilt u meer informatie over onze vonkenvangers of over de mogelijkheden op het gebied van schoorsteenkappen? Neem gerust contact op.